Aug 15 Saturday Morning. The Dutchman is home

Written by Jack van Ommen on August 15th, 2009

Ijmuiden 23.30 hours. We docked in the outer harbor Marina at 22.30 hrs,Friday evening. I am so glad I had cousin Carol’s help on this trip and particularly this evening. The chart I had did not match the harbor entrance and docking in the dark with all the background lights of the smelter was a challenge. Anyway we are safe and sound and I do not know where to start to describe the emotions of raising the Dutch courtesy flag on the starboard yard arm. Today the trek to Amsterdam and then through the canals seeing the familiar sights of the city I grew up in. I am feeling better right now and was tired enough to get a good night sleep.

Wij liggen in vak “EE” helemaal aan het eind, bij de ingang van de haven. De ingang door en dan helemaal links door. Je moet een pasje hebben om door het hek te komen, als er niemand is om om mee door het hek te lopen bel dan Carol op, zijn mobiel is weer geladen 647866238 We vertrekken vanmorgen naar Ansterdam. Dan zal ik beslissen of we door de eerste brug gaan bij de houthaven/Houtmankade en daar liggen en wachten totdat we de Staande Mast route kunen beginnen die om 2 uur s’morgens opent of nog een dag liggen in het Ij. Beste dat je mijn zus belt voor meer gegevens.Mobiel 06-12056233

 

Comments are closed.