Saturday November 16. Fleetwood is Flotsam

Written by Jack van Ommen on November 16th, 2013

 

It recalls the suggestion of my assistant in the early eighties to rename the boat “”Vo on the rocks””. I shipwrecked at 4 a.m. on the island of Tago Mago near Ibiza. I have no energy yet  to tell the whole story. I was laying ahull in another storm and the wind direction changed while I was asleep after 3 nights of storms and no AIS after all and no battery power to start the engine. Attempts to sail intoi anchorages-harbors failed several times and unable to call for assistance because of low power. I managed to climb on the rocks with laptop and wallet passport. One home on island has received me and I am wearing the lady”s clothes. The coast guard from Mallorca attempted to get me and take me to the main island of Ibiza but now will try again tomorrow if seas calm down. So, here is your opportunity I can be had for a song….

More pictures and stories of the sail from Frontignan in the next days. My laptop is not working yet. Charger left on the boat.

All in all. It could have turned out deadly. Thank the Lord. He has another plan for me. An I am already excited.

 

4 Comments so far ↓

 1. petratouw46@hotmail.com says:

  Hallo Jack, ik kreeg van je nicht Adri een mailtje dat je boot was gezonken. Ik heb je foto, s gezien op je website. Wat vreselijk voor je, maar gelukkig kun jij het nog navertellen. Je had zeker op elke schouder een beschermengeltje zitten. Ik hoop dat je het verder goed maakt en als je weer in Nederland komt ben je van harte welkom. groeten ook van Henk Petra Touw

 2. Diane and Jim from Brave Bart says:

  Oh Jack, you are a very brave and blessed man, you have been an inspiration since we met you (last year in St Mihiel, France). Your book is bought, as a present for Jim. We send love xxx

 3. Paul Kalker says:

  Beste Jack, Ik was op de Algemene Leden Vergadering op ‘De Schinkel’. Daar hoorde ik van je grote ‘mishap’. Ik schrok me een hoedje van je shipwreck. Wat een ongelofelijke pech en wat een wonder en geluk dat je er zonder persoonlijk letsel vanaf bent gekomen. Dit moeten hele vreemde dagen voor je zijn. Na zo’n ongelofelijk lange periode van lief en leed met je trouwe Fleetwood is daar abrupt een einde aan gekomen. Wat moet dat gek zijn, je boot weg, je huis weg, je plannen weg, al je spullen weg. Ik leef heel erg met je mee en wens je heel veel sterkte en moed om een nieuwe wending en invulling aan je bijzondere leven te geven. Ik steek een kaarsje voor je aan en denk aan je.
  Hou je taai stoere Jack,
  Met hartelijke groeten van Paul Kalker

 4. jackvanommen says:

  Hallo Frank,

  Ik had een stukje voor H-79 beloofd aan je. Is dat nog nodig of kan je zelf iets in elkaar zetten van wat er op de site staat?

Leave a Comment