Sunday January 20. Right Pew Wrong Church.

Written by Jack van Ommen on January 20th, 2013

This was the annual week of church unity. There was an ecumenical service at 10 a.m. co-celebrated with a R.C.priest and a protestant minister. I followed a stream of faithful and asked if this was the ecumenical service. Yes, certainly. But after a half hour of singing and hand-waving with the synthesizer and rock guitar  I felt right at home. Just like going to church with my youngest daughter at her Pentecostal service.  It turned out to be the Evangelical Church in Soest. I was close but missed the church by a city block. The preacher, Arenda Haasnoot, had her 6 point sermon displayed on the screen. It was an inspiring lesson on the Sermon on the Mount. But I was getting nervous. It was after 11 and I had told Arthur and Marjan I would be out of church by shortly after 11 ( as usual a Catholic service is done in an hour) and the evangelist was not done with point three yet. I left the church at point four. A block further I passed the right church where the crowd, pastor and priest were filing out. Arthur and Marjan were arriving by taxi from the Amersfoort rail road station when I pulled into the driveway.  I wished I could have stayed for the entire sermon and met some more of the members. A refreshing experience to see so many young families with children.

 

 

 

2 Comments so far ↓

  1. Laura says:

    Beste Jack,

    Afgelopen zondag was Arenda weer in onze kerk (de Evangelie Gemeente Soest) om te spreken. Zij vertelde over jouw vroeg verlaten van de kerk in januari en dat zij uiteindelijk de reden vernam via jouw blog. Bij deze wil ik je van harte uitnodigen om nogmaals langs te komen en tot het eind te blijven. Want aan dat eind wacht dan een heerlijk kopje koffie en heel veel wuivende leden die gezellig even met je komen babbelen. Leuke bijkomstigheid is het bekijken van je website en notie nemen van je boek. Hartelijke groet, Laura

  2. jackvanommen says:

    Beste Laura,

    Ik schrijf je nog wel wat meer in een e-mail. Soest wordt pas weer in 2015? Ik ben l.l. dinsdag weer naar het zuiden afgezakt. Schrijf dit op het kajuit trapje in Gent. Ik heb ok even vluchtig je WP site bekeken. Heel wat in’t gemeen, schrijven, adopties en het Geloof. Lees maar eens een paar blogs terug over mijn geadopteerde dochters.