Uitnodiging voor Kerstviering in Amstelveen

Written by Jack van Ommen on December 6th, 2012

Beste vrienden,

U bent van harte welkom om de Kerstmis mee te vieren in de Augustinuskerk op de hoek van de Kalfjeslaan en Amstelveenseweg. Ik zing mee met de tenoren. In een paar eerdere blogs heb ik al wat van het koor verteld. Voor mij belooft dit een van de meest indrukwekkende vieringen te worden van de geboorte van Jezus. Ik heb ook al eens eerder reclame gemaakt voor de pastoor Bakker in dit forum. Zingen en Zegen zijn Zeker.

 

KERSTNACHTVIERING
met MOZART, LPK en SOLISTEN

 

 

Het Latijns Parochiekoor “Cantemus Dominum” laat ook deze Kerst goed van zich horen. Traditiegetrouw kunt u weer een prachtige Kerstnachtviering meemaken vanaf 23.00 uur bij ons in de
Augustinuskerk. Dit jaar is voor de vaste gezangen van de heilige mis voor de tweede keer voor de Missa in C Major KV 317 van W.A. Mozart gekozen, die algemeen beter bekend staat als de
Krönungsmesse. Deze mis is origineel gecomponeerd door Mozart in opdracht van de aartsbisschop van Salzburg in Maart 1779. Maar de mis kreeg haar huidige bijnaam toen dezelfde mis nogmaals weerklonk in 1791 te Praag bij de kroning van Keizer Leopold II tot Koning van Bohemen.

En nu, 221 jaar later, gaan wij daar met het LPK een mooi vervolg aan geven onder leiding van dirigent Herman Paardekooper, met orgelspel van Vincent Kuin en met medewerking van de solisten Nikki Treurniet (Sopraan), Merlijn Runia (Mezzo-sopraan), Aart Schutte (Tenor) en Tim Maas (Bariton). Tevens hebben wij twee violisten, n.l. Lucia Boeken en ons eigen koorlid Tony Rous (voormalig 1e violist van het Concertgebouw orkest), die de vaste delen extra muzikaal zullen ondersteunen.

Vanzelfsprekend laat u zich niet alleen door Mozart inspireren deze nacht, maar ook door de werken van Strategier, Ellis, Darke, Berlioz, Huibers, Saint Saens, Willcocks en niet te vergeten het eigen werk van onze pater Bakker. Wij zijn zeer benieuwd hoe Kerst deze keer opnieuw door onze pastoor zal worden ingeluid en ons allen helpt om de juiste weg te blijven bewandelen in de donkere nachten van December met het felle licht als stip aan de horizon.

Het Latijns Parochiekoor hoopt u te begroeten in de Kerstnacht of op de 1e Kerstdag om 11.00 uur als wij wederom “acte-de-présence” mogen geven. Tenslotte wensen wij u allen een gezegend Kerstfeest en voor het nieuwe jaar een goede gezondheid met veel mooie, inspirerende, muzikale momenten!

 

Comments are closed.